Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet jajeczny

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
300 g
cebula biała
1 średnia
jajko ugotowane na twardo
10
jajko
2 surowe
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
koper świeży
1 pęczek
majonez
2 łyżki
śmietana 18 proc
1 łyżka
bułka
1 namoczona w mleku
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jajeczny

Kroki postępowania

1
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć z masłem na patelni. Podsmażyć do momentu gdy odparuje cała woda.
Krok 1 - Pasztet jajeczny  foto
2
Jajka na twardo pokroić w kostkę i wymieszać z ziołami, śmietaną, majonezem,
Krok 2 - Pasztet jajeczny  foto
3
bułką namoczoną w mleku i bułką tartą.
Krok 3 - Pasztet jajeczny  foto
4
Dodać roztrzepane surowe jajka, podsmażone pieczarki i cebulę, doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pasztet jajeczny  foto
5
Przełożyć do natłuszczonej formy keksowej .
Krok 5 - Pasztet jajeczny  foto
6
Zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez około 1 godzinę.
Krok 6 - Pasztet jajeczny  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak