Przepis i sposób przygotowania na: Lekki śmietanowiec z galaretkami.
2. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.
3. Galaretki,każdą osobno rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawimy do stężenia.Zastygnięte kroimy w kostkę.
4.Masa z galaretkami:Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy.Dodajemy pokrojone galaretki i delikatnie mieszamy.Masę wykładamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia.
5. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy.Masę śmietanową wykładamy na ciasto i odstawiamy do lodówki do stężenia.
6. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i przed podaniem dekorujemy ciasto.