Devolay z kurczaka z papryką i serem

Devolay z kurczaka z papryką i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • papryka

    1 sztuka
  • ser żółty

    10 dkg
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozbijamy, aby były bardzo cienkie. Posypujemy kucharkiem, czosnkiem i pieprzem. Wcieramy przyprawy. Paprykę kroimy na cieniutkie paseczki (najlepiej jesli mamy rozne kolory papryki) i do kazdego fileta dajemy po 3 paseczki. Ser kroimy w słupki, dodajemy do piersi wg uznania. Ważne żeby papryka i ser były położone na jednym końcu fileta. Zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na bardzo wolnym ogniu. Podajemy przekrojone na pół.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

30.01.2012 15:08
?linka leci

Zoso

17.08.2011 22:40
lubię takie mięska

Joanna108

12.10.2010 08:36
Bardzo fajna propozycja na niekonwencjonalne devolay\'e

Baska Kaska

07.10.2010 21:28
w takiej wersji jeszcze nie jadłam

Monika193

14.09.2010 15:10
oczywiście ostatnie 6 zdjęć a nie przepisów

Monika193

14.09.2010 15:09
kurcze ostatnie 6 przepisów nie jest moje, nie mam nic przeciwko bo zgodnie z przepisem, ale jednak chyba nie ma sensu dodawać zdjęć skoro i tak miałam dużo

IlonaAlbertos

14.09.2010 12:15
Wyglądają bajecznie. Kolorowo :)

Lidia11

11.09.2010 19:09
wygląda apetycznie

Agnieszka191

26.08.2010 21:43
mam słabość do takich pyszności

pauluna

26.08.2010 20:51
ale apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat