Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku
Ryby: Ryby osuszamy na ręczniku papierowym. Przygotowujemy 3 talerze. Na 1 wsypujemy mąkę, na 2 bułkę tartą, a na 3 wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem. Każdy filet przyprawiamy solą i pieprzem i przekrawamy na pół - by powstały mniejsze kawałki. Teraz każdą z ryb obtaczamy kolejno w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Rybę smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym.
W misce lub naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: warzywa, ryby, warzywa, ryby i całość przykrywamy resztą warzyw. Ilość warstw zależy od szerokości miski/naczynia, w którym układamy danie. Ryba po grecku najlepiej smakuje na następny dzień gdy przejdzie smakami, ale my często zjadamy ją jeszcze na ciepło. Smacznego!