Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki cebulowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 300 ml
miód prawdziwy 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 540 g
drożdże suche 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki cebulowe

Kroki postępowania

1
Dodajemy składniki do maszyny w kolejności: woda, miód
Krok 1 - Bagietki cebulowe foto
2
Następnie produkty suche: mąka, sól , cukier, drożdże. Ustawiamy maszynę na program wyrabiania ciasta. Gdy maszyna da znać, dodajemy posiekaną cebulę
Krok 2 - Bagietki cebulowe foto
3
Wyjąć ciasto, uformować bagietki. I tu można uformować cztery krótsze lub trzy długie. Wyłożyć bagietki na wysmarowaną blachę od piekarnika. Odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 40 minut.
Krok 3 - Bagietki cebulowe foto
4
Wyrośnięte bagietki naciąć na ukos.
Krok 4 - Bagietki cebulowe foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Wstawić drugą blachę z wodą na spód piekarnika, po to żeby były chrupiące. Można też wstawić naczynie żaroodporne z wodą. Piec około 40 minut
Krok 5 - Bagietki cebulowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak