zupa szczawiowa

zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasek żeberek

  • szczaw

    1-2 garście
  • ziemniaki młode

    5-6
  • pęczek włoszczyzny

  • sól i pieprz

  • jaja na twardo

    5-6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka zalać wodą i gotować zbierając co jakiś czas szumowinę. Następnie dodać włoszczyznę pokrojoną w kostkę oraz ziemniaczki obrane i pokrojone w słupki. Szczaw kroimy i dusimy na masełku. Następnie dodajemy go do zupy. Całość gotujemy do miękkości. na końcu doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną. Na talerze wykładamy jajka pokrojone na pół i zalewamy zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kopiko1983

24.01.2011 06:44
Uwielbiam taką zupę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat