Barszczyk z uszkami

Barszczyk z uszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    50dag
  • włoszczyzna

  • cebula biała

  • 2 ząbki czosnku

  • FARSZ : 1 szkl. mąki

  • sól

  • parę grzybków suszonych

  • 1ł. posiekanej natki

  • olej

    1 l
  • koncentrat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 1i 1\\2 l. wody wrzucić włoszczyznę , starte buraki, cebule i czosnek oraz przyprawy. Całość gotować 30 minut, następnie przecedzić i przyprawić do smaku dodać koncentrat, Z mąki, soli, wody zagnieść ciasto pierogowe. FARSZ ;Drobniutko pokrojoną cebulę zeszklić na oleju dodać do posiekanych grzybów i natki , wbijamy jajko, wymieszać , przyprawić solą i pieprzem . Na posypanym mąka blacie cienko rozwałkować ciasto wyciąć z niego kwadraciki, na każdym ułożyć porcję nadzienia. formować uszka, i wrzucić do osolonej gorącej wody. Podawać z barszczykiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Granita

19.04.2013 00:23
piękny ma kolor

malaczarna23

14.12.2011 11:24
pycha

ElizaT

03.02.2011 22:23
pycha

MAR3STA

27.01.2011 17:35
świetny!

eli82

16.11.2010 19:42
uwielbiam !

ElizaT

20.10.2010 22:38
Barszczyk musi być mniam.

Ewa99

02.10.2010 09:21
Uwielbiam :) już nie wspomnę o uszkach , które mogłabym jeść cały czas :)

Ewa99

02.10.2010 09:21
Uwielbiam :) już nie wspomnę o uszkach , które mogłabym jeść cały czas :)

IZABELA29

22.09.2010 09:08
pycha mój ulubiony

alaaa

09.09.2010 20:44
uwielbiam barszcz a do tego z uszkami,pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat