Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiśniowy sernik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna
3 szkl
cukier puder
10 dag
margaryna
1 szt
żółtko jajek
6 szt

Ser

ser biały
1 kg
jajko
4 szt
cukier puder
20 dag
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
budyń śmietankowy
2 szt
margaryna
4 łyżki

Dodatkowo

wiśnie

Piana

kisiel wiśniowy
2 szt
białko
6 szt
cukier
8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy sernik

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części ( 2/3 i 1/3 ), jedną schłodzić w lodówce, drugą, mniejszą, zamrozić. Większą część ciasta umieścić w blaszce 25/ 36 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w 180 st. C.
Ser:
Wszystkie składniki zmiksować razem do połączenia. Wylać na podpieczony spód. Wiśnie ułożyć na wierzchu masy serowej. Mrożone trzeba wcześniej rozmrozić i osączyć na sitku.
Piana:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier i kisiel. Piankę wyłożyć na wiśnie. Na wierzch zetrzeć pozostałe, zamrożone ciasto. Piec około 50 minut w 180 st. C. Wystudzić, można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.03.2015 20:42
super serniczek
Renata9 16.03.2015 18:08
Rewelacyjny serniczek
Wacław 16.03.2015 17:55
wspaniały Twój sernik :-)
Janina 16.03.2015 16:29
Fajne smaki pokombinowane;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak