Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt.
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 3 szt.
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
jajko 1 szt/ do pieczarek
masło 1 łyżka
ser żółty 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc.
Krok 1 - Knedle z pieczarkami foto
2
Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedleki.
Krok 2 - Knedle z pieczarkami foto
3
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Knedle z pieczarkami foto
4
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.
Krok 4 - Knedle z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.03.2015 18:33
same pyszności do zjedzenia..
halina17 10.03.2015 17:45
Lubię knedle z pieczarkami.
Agnieszka-87-25 10.03.2015 14:50
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak