Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe sakiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
banan 4
czekolada gorzka 1
jajko 1

Porada

Jak ktoś nie lubi czekolady gorzkiej może ją zastąpić czekoladą mleczną.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe sakiewki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na 6 lub 8 prostokątów (w zależności od tego jakie duże chcemy mieć nasze "sakiewki".
Krok 1 - Bananowe sakiewki foto
2
Na każdy kawałek ciasta nakładamy kawałek banana i zawijamy ciasto (łącząc ze sobą przeciwległe końce). Tak przygotowane sakiewki można posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 20 minut.
Krok 2 - Bananowe sakiewki foto
3
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch "sakiewek. Smakują idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 3 - Bananowe sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 17.08.2015 12:45
wyglądają wyśmienicie
Małgosia R 10.03.2015 12:32
apetycznie wyglądają :) aż ślinka cieknie
Pietruszka 08.03.2015 22:56
fajnie wyglądają
irenka 08.03.2015 19:59
pyszne słodkości
Stenka 08.03.2015 15:13
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak