Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z porem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3
por (biała część) 1
papryka czerwona 0,5
grzyby leśne 100 gram
masło do smażenia 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z porem i papryką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy. 5 minut od zagotowania się wody z ziemniakami dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 1 -      Zupa grzybowa z porem i papryką  foto
2
Por kroimy w cienkie półplasterki i przesmażamy na maśle roślinnym, następnie dodajemy pokrojone w cząstki maślaki (ja użyłam mrożonych). Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 -      Zupa grzybowa z porem i papryką  foto
3
Gdy ziemniaki są już miękkie, dodajemy usmażone z porem grzyby, zupę doprawiamy do smaku, na koniec zabielamy śmietanką.
Krok 3 -      Zupa grzybowa z porem i papryką  foto
4
Pyszna zupa gotowa do podania
Krok 4 -      Zupa grzybowa z porem i papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2015 17:42
Pyszna zupka
Agnieszka-87-25 03.03.2015 14:47
lubię grzybowe zupki
jasiek 03.03.2015 14:38
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak