grenadiera z sałatką serową

grenadiera z sałatką serową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty grenadiera

    2 sztuki
  • mąka

    1/2 szklanki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • gałązki koperku

    do smaku
  • kolendra

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • słodka papryka

    do smaku
  • BAZYLIA SUSZONA

    do smaku
  • lubczyk

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • ser mozzarella

    1 kula
  • sok z cytryny

    3 łyżeczki
  • olej z czerwonej palmy

    1 łyżka
  • ser gouda

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby kroimy na pół i wkładamy do miseczki. Zalewamy oliwą oraz sokiem z połówki cytryny. Dodajemy koperek i połowę przypraw wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po upływie 30 minut, rybkę obtaczamy w mące i posypujemy drugą połową przypraw z każdej strony. Smażymy na oliwie oczywiście nadającej się do smażenia. Kroimy w kosteczkę sery i polewamy je olejem z owoców czerwonej palmy. Dodajemy pieprz i koperek do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

05.09.2010 14:43
Pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat