Zupa krem z czosnku

Zupa krem z czosnku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbek czosnku

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • bulion warzywny

    500 ml
  • białe wino

    100 ml
  • śmietana kremowa 30%

    350 ml
  • sól

    szczypta
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw obierz czosnek i z każdego wytnij zielony środek. Następnie pokrój go w plasterki.Powtórz czynność krojenia, tym razem cebulę.W rondlu rozgrzej olej, zeszklij czosnek i cebulę. Wlej 100ml wina i gotuj to ok. 2 minut.Następnie wlej bulion i śmietanę, gotując ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przypraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie zmiksuj przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat