Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panzanella

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

bułki
250 g (ciabatta)
ząbek czosnku
oliwa
1/4 szkl
pomidorki koktajlowe
500 g
ogórek zielony
1 szt (pokrojony w talarki)
awokado
1 szt (pokrojone w kostkę)
kapary całe Smak
3 łyżki
papryka żółta
1 szt (pokrojona w kostkę)
fasola
1 puszka (biała)
bazylia świeża
1/2 szkl

Pomidorowy winegret

sok pomidorowy
125 ml
ocet winny
5 łyżek
oliwa
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Panzanella

Bułki ciabatta pokroiłem na kostki ok. dwucentymetrowe. Przecisnąłem czosnek przez praskę i wymieszałem z oliwą. Połączyłem chleb z miksturą , delikatnie ale dokładnie wymieszałem.
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Bułki rozłożyłem na pojedynczą warstwę na blasze i zapiekałem ok. 10 minut, aż lekko się zarumieniły.
Przygotowałem pomidorowy winegret. Włożyłem zrumienione, ostudzone kostki do tej samej miski, w której mieszałem oliwę z czosnkiem, dodałem pozostałe składniki i sos winegret. Wymieszałem ostrożnie składniki.
Sałatkę podałem zaraz po połączeniu składników, aby grzanki nie przesiąkły zbytnio sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 22.02.2015 19:24
super pomysł
Katarzyna59 21.02.2015 15:54
mniam mniam
Babeczka35 20.02.2015 22:07
Bardzo pysznie;)
Alex_M 20.02.2015 20:51
lubię takie sałatki :)
Betina#45 20.02.2015 20:11
wygladą świetnie
mikrusiak 20.02.2015 18:22
mniam mniam...aż ślinka cieknie na widok tych kolorków...;D
Agnieszka-87-25 20.02.2015 14:29
mniam już mi smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak