Zupa z kabaczka

Zupa z kabaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • seler

    1/5 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową. Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem. Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie. Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

18.10.2012 18:14
smaczne

Katarzyna59

13.08.2012 11:43
pycha

jeta72

20.04.2012 17:42
jeszcze takiej nie jadłam

Wafelek2601

17.03.2012 17:41
musi być smaczna

marzencia2007

16.09.2010 15:33
nie dla mnie :(

Karolcia12

14.09.2010 18:21
a kabaczka to jeszcze nie jadłam

plocia

13.09.2010 22:26
smacznie

Monika193

07.09.2010 09:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat