Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinową pianką
2. Masa serowa: twaróg dokładnie zmielić, dodać mascarpone, mąkę ziemniaczaną oraz cukier i zmiksować. Następnie dodawać jajka i żółtka. Masę należy wylać na wcześniej przygotowany spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i piec około 30-35 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić.
3. Pianka malinowa: maliny umyć i zmiksować blenderem, a następnie dodać cukier waniliowy. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody, pozostawić chwilę do napęcznienia, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej i powoli dodać do zmiksowanych malin. Zimną śmietankę ubić na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem, a następnie dodać zmiksowane maliny i zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowaną mase wylewamy na ostudzone ciasto i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.