Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

łopatka w sosie cebylkowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka
1/2 kg
ryż
2 woreczki
seler marynowany
1/2 słoika
cebulka
5 sztuk
koperek
do smaku
curry
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbki
olej ryżowy
3 łyżki
masło
30 dag
śmietanka
1 opakowanie
cukier
2 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w sosie cebylkowym

Do pokrojonego mięska dodajemy sól, pieprz oraz curry. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oleju ryżowym i podsmażamy mięsko. W tym czasie przygotowujemy sos cebulowy- wodę w garnku należy osolić i ugotować w niej cebulkę tak aby była lekko twardawa. Następnie cebulę mielimy w maszynce. Tak zmieloną cebulkę podsmażamy na złoty kolor na maśle. Doprawiamy cukrem, solą pieprzem oraz śmietanką.. Ryż gotujemy i wykładamy na talerzyk, na ryż mięsko a na koniec sos cebulkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 09.02.2012 22:22
Dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak