Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć i pokroić drobno.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser.
Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
Podawać pokrojoną w plastry.


Porada autora

Farsz można zastąpić pieczarkami lub według własnych smaków

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !