Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos śmietanowy do ryb

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 2 łyżki
śmietana 12% 1 szkl.
śmietana 30% 1/2 szkl.
sól
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos śmietanowy do ryb

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę następnie zeszklić na oliwie . Do zeszklonej cebuli wlać obie śmietany , dodać umyte i drobno posiekane zioła (koperek i pietruszkę) całość wymieszać i zagotować na wolnym ogniu . Po zagotowaniu się doprawić do smaku solą , pieprzem cytrynowym , oraz sokiem z cytryny , wymieszać i wylać do sosjerki . Podawać do ryb pieczonych lub grillowanych .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.02.2015 20:16
fajny przepis, na pewno smaczny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak