Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersów

    2 paczki
  • mleka

    1 litr
  • mąki

    1 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżki
  • masła

    1/2 kostki
  • cukru

    1/2 szkl
  • cukry wanilinowe

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa: 1/2 l mleka, obie mąki, cukier wanilinowy oraz żółtka zmiksować. Następnie zagotować masę z 1/2 l mleka, 1/2 kostki masła i 1/2 szkl cukru i wystudzić. Po przestudzeniu połączyć obie masy. Blachę wyłożyć krakersami, na nie masę i znów przykryć krakersami. Odstawić, aż krakersy trochę zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat