Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z sosem sródziemnomorskim
PRZYGOTOWANIE:
1. Na początku przygotowujemy sos śródziemnomorski:
Do naczynia dodajemy sok z cytryny, wodę, oliwę z oliwek oraz syrop z agawy - wszystko dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie Jeszcze raz energicznie mieszamy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
2. Kukurydzę, groszek i fasolę odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Paprykę czerwoną i ogórka kroimy w kostkę, kabanos drobiowy w grube plasterki, a kilka liści sałaty lodowej strzępimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski i łączymy z wcześniej przygotowanym sosem śródziemnomorskim.
Życzę smacznego! :)