Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 gram
ćwiartki z kurczaka 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
Czosnek suszony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa do smarowania foremek
Liść laurowy suszony Prymat kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne babeczki

Z ćwiartek odcinamy skórę i usuwamy kości, po czym mięso mielimy w maszynce do mięs. Łopatkę również mielimy i oba rodzaje mięs mieszamy - wyrabiamy dodając przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, bazylię, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do kurczaka. Małe foremki do babeczek smarujemy oliwą i nakładamy w nie mięso. Na wierzchu w każdą babeczkę mięsną wkładamy po jednym liściu laurowym. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak