Mięsne babeczki

Mięsne babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    800 gram
  • ćwiartki z kurczaka

    2
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • papryka ostra mielona

  • bazylia

  • czosnek granulowany

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • przyprawa do kurczaka

  • oliwa

    do smarowania foremek
  • liście laurowe

    kilka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ćwiartek odcinamy skórę i usuwamy kości, po czym mięso mielimy w maszynce do mięs. Łopatkę również mielimy i oba rodzaje mięs mieszamy - wyrabiamy dodając przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, bazylię, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do kurczaka. Małe foremki do babeczek smarujemy oliwą i nakładamy w nie mięso. Na wierzchu w każdą babeczkę mięsną wkładamy po jednym liściu laurowym. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat