Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 20 dag
buraki czerwone 3-4 szt.
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
wywar z kurczaka
marchewka
pietruszka 1/2 szt.
por kawałek
kapusta biała kawałek
cebula 1/2 szt.
ziemniaki 2 szt.
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę opłukać, zalać wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia. Następnie ugotować do miękkości z dodatkiem czosnku i liści laurowych. Buraki umyć, obrać i również ugotować do miękkości. Ugotowane zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wywaru z kurczaka dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, kapustę,posiekaną w kosteczkę cebulę i ziemniaki. Zagotować, dodać fasolkę wraz z wywarem, po chwili dodać starte buraki i przecier pomidorowy. Całość chwilę gotować, następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Zupę doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 31.01.2015 14:10
Super barszczyk
mirosława4 31.01.2015 14:06
bardzo dobry
Franciszek 31.01.2015 13:52
Uwielbiam barszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak