Łosoś marynowany w soku z cytryny ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki Konrada Birka

Łosoś marynowany w soku z cytryny ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki Konrada Birka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • łosoś

    400 g
  • sok z cytryny

    1 szt.
  • skórka z cytryny

    1 szt.
  • szalotka

    2 szt.
  • koperek

    kilka gałązek
  • musztarda francuska

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek

    1 szt.
  • sól

  • chili pieprz cayenne

Sos

  • papryka czerwona

    2 szt.
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • wędzona papryka w proszku

  • kmin rzymski

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Upieczone papryki obrać ze skóry i dokładnie zmiksować z oliwą i przyprawami.
Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem łososia pokroić w kostkę, a następnie zamarynować w soku z cytryny, szalotce, koperku, musztardzie, czosnku oraz przyprawach. Wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny, co jakiś czas mieszając.
Zamarynowaną rybę połączyć ze świeżym, pokrojonym w kostkę ogórkiem i podawać na grzankach z pieczywa pełnoziarnistego lub racuszkach z mąki gryczanej oraz z przygotowanym wcześniej sosem z pieczonej papryki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maridka19

23.02.2015 10:06
Pysznie wygląda :)

RenataZ-et

30.01.2015 18:28
jak dla mnie - rewelacja

patryska76

30.01.2015 18:23
pyszności !

ilka01

30.01.2015 17:48
wygląda bardzo apetycznie :)

marcia7

30.01.2015 16:39
cudowny sposób podania

tytka

30.01.2015 16:24
pięknie wyglądają

Kuchnia Marty

30.01.2015 16:19
wygląda obłędnie!

Anna133

30.01.2015 16:14
wyglada smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat