Sosik do gołąbków

Sosik do gołąbków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżki
  • cebuli

    1/2 sztuki
  • mąki

    2 łyżki
  • cukru

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bulion

    3/4 litra
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wywar spod gołąbków, dodać koncentrat. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju. Dodać do wywaru. Mąkę rozprowadzić w kilku łyżkach wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Z zasady gołąbki dusimy gołąbki w bulionie z kostką rosołową, dlatego nie dodałam jej do wywaru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

09.04.2011 07:48
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat