Pączki na parze

Pączki na parze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • drożdże

    5-6 dkg
  • jaja

    2-3 sztuki
  • margaryna

    0,5 kostka
  • sól, cukier

    do smaku
  • mleko

    ile się wgniecie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wszystkich składników zagnieść ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośniecia. Na stolnicy rozwałkować ciasto i szklanką wycinać pączki. Następnie postawić wodę w garnku, zawiązać pieluchę, jak się woda zacznie gotować układać pączki i przykryć miską dopasowaną do garnka. Parować 10 minut nienadziewane, 15 minut nadziewane

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

12.05.2011 07:13
fajne

Klaudia007

24.09.2010 12:07
pychotka

izoldaaa6

02.09.2010 22:44
takich jeszcze nie jadłam :)

Katarzyna/kate1980

30.08.2010 13:35
ciekawy przepis

pauluna

25.08.2010 19:19
pycha

RenataZ-et

24.08.2010 09:43
ooo, fajne, nigdy tego nie robiłam, więc muszę wypróbować przepis

Monika193

12.08.2010 21:22
cos nowego :)

plocia

11.08.2010 18:35
to chyba coś w stylu ala paruchy ?

marzencia2007

11.08.2010 10:41
nie jadłam jeszcze takich poczków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat