Pożywna panzanella

Pożywna panzanella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    4 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • dymka

    2 sztuki
  • oliwki

    1 garść
  • ocet winny

    3 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • chleb

    8 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb pokroić w grubą kostkę, rozsypać na blasze piekarnika i skropić oliwą. Wstawić do piekarnika na ok. 20 minut. W tym czasie umyć pomidory i pokroić je w ósemki. Ogórek pokroić w kostkę i pociąć dymkę ze szczypiorkiem. Oliwki osączyć z zalewy, zaś natkę drobno posiekać. Tak przygotowane składniki wymieszać z grzankami. Oba rodzaje octu utrzeć z oliwą. Doprawić solą i pieprzem (ew. cukrem). Tym sosem polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

02.01.2012 12:05
fajne

Motorek

09.07.2011 12:58
pycha

marta0906

03.10.2010 18:27
smaczne

marzencia2007

25.08.2010 08:35
super przepis na super jedzoonko :)

Margo1

13.08.2010 23:02
Też tak myślę

RenataZ-et

12.08.2010 11:28
Super przepis, bardzo fajne połączenie grzanek z warzywami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat