Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z truskawkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola spora garść
ser feta ok 100 gram
truskawki świeże ok 10 dorodnych sztuk
oliwki czarne ok 10 sztuk
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat świeżo mielony
miód łyżka
oliwa ok 4 łyżki
szczypiorek do posypania

Porada

Dla osób lubiących poznawać nowe smaki polecam ją w takiej wersji lub dodatkowo podaną z posiekanymi listkami mięty!

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z truskawkami

Rukolę płuczemy i osuszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy na 4 lub 2 części w zależności od wielkości.
Oliwki odsączmy i kroimy na plasterki. Ser feta kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą i układamy na talerze.
W oddzielnej miseczce mieszamy miód z oliwą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy naszą sałatkę. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 01:05
zdrowa salatka.
jagoda5913 22.01.2015 18:20
Super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak