Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BUDYŃ Z SOKIEM

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy
1 opak
mleko
1/2 l
cukier
3 łyżki
sok porzeczkowy
7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ Z SOKIEM

W szklance mleka rozpuścić proszek budyniowy, wymieszać.
Resztę mleka zagotować w garnku z cukrem.
Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i zagotować na wolnym ogniu, do zgęstnienia.
Budyń przelać do kompotierek i polać go sokiem z czarnej porzeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak