Kremówka

Kremówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    Szklanka CIASTO
  • kostka masła

    1/3
  • jaja

    2
  • szklanki cukru

    1/3
  • proszek do pieczenia łyżka

  • tłuszcz do formy

  • budyń waniliowy

    3 MASA BUDYNIOWA
  • mleko

    1L
  • żółtka

    2 ASA KOKOSOWA
  • szklanka cukru pudru

    1/2
  • kostka masła

  • wiórka kokosowe

    10dag
  • polewa czekoladowa

    DO DEKORACIJ
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych przezemnie skladnikow zagnieśc ciasto nastepnie chlodzimy ok godziny w lodowce:) nastepny krok to wylepiamy nim natluszczona blache (prostokątną) 20x25cm upiec w temp ok 200stopni c nastepnie przyrzadzamy budynie zgodnie zpodana iloscia mleka potrzebnej do kremoweczki pozniej lekko cieple wylozyc na przystudzone ciasto dobrze schlodzic teraz zajmiemy sie masa kokosowa nalezy ja dobrze przyrzadzic zoltka starannie utrzec z cukrem pudrem nad parą do utartego maselka dodwac po troszku mase zoltkowa ciagle ucierajac potem dodajemy wiorki kokosu i dokladnie cala konsystencje mieszamy gotowa mase kokosowa kladziemy dokladnie rownomiernie na mase budyniowa i ponownie chlodzimy ciasto po czym dekorujemy polewa czekoladowa :)
gotowe!
smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

brzoskwinka

05.10.2010 09:35
koniecznie wypróbuję!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat