Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z zieloną fasolką

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2 szt
szynka wieprzowa
1/2 kg
zielona fasolka szparagowa
1 szklanka
czosnek
2 ząbki
marchew
2 szt
seler
1/2 szt
przecier pomidorowy
1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
masło klarowane
pieczarki
25 dag
śmietana 30%
1 szklanka
sos sojowy
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z zieloną fasolką


Mięso myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oleju . Podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy mięso i smażymy na złoto.
Dodajemy cebule posiekaną w kostkę - mieszamy . Następnie dodajemy starte na tarce marchewki i seler. Smażymy. Dodajemy papryki słodka i ostrą; Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy . Chwilę smażymy. Zalewamy przegotowaną wodą . Gotujemy. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy sól morską do smaku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i zieloną fasolkę . Gotujemy aż fasolka zmięknie. Doprawiamy sosem sojowym i paprykami . Wlewamy śmietanę zagotowujemy. doprawiamy pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak