NAPOLEONKA

NAPOLEONKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuki
  • żółtka

    2 sztuki
  • cukier

    10 łyżek
  • śmietana

    4 łyżki
  • amoniak

    2 dag
  • mąka

    ok.1/2 kg
  • mleko

    1 l
  • zapach

    1 szstuka
  • tłuszcz

    ok. 2 (na gorąco)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z 2 jajek,2 żółtek, 5 łyżek cukru, śmietany, tłuszczu i mąki zagnieść ciasto ( dodać tyle mąki by ciasto było luźne). |Upiec 3 placki. 4 całe jajka, cukier i 4 łyżki mąki rozrobić w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować. Wszystko ze sobą połączyć i chwilę gotować, ciągle mieszając. Dodać zapach. Ciepłą masą przekładać placki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat