Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekoladowe bezy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko
3 sztuki
cukier
200 g
czekolada gorzka
50 g
sól do smaku
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bezy

Do czystej, osuszonej miski wrzucamy białka o temperaturze pokojowej i lekko solimy. Ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy lekko ostygnie dodajemy do ubitych białek. Wszystko nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 50min w temp 120 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 06.01.2015 22:49
fajne beziki
AgaS10 06.01.2015 19:41
ale fajniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak