Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
śmietana 18 proc 3 łyżki
masło 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżeczki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy i gotujemy w posolonej wodzie, aż będą miękkie. Po ugotowaniu odcedzamy nadmiar wody, pozostawiając ziemniaki w garnku. Ziemniaki rozgniatamy i dodajemy do nich śmietanę, masło i natkę pietruszki. W porze wiosennej może to być świeża natka pietruszki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z powstałej masy ziemniaczanej formujemy kulki, najlepiej do tego użyć wyciskarki do lodów. Tak przygotowane kulki ziemniaczane nadają się do spożycia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak