Ogórki w zalewie na bazie octu z czerwonego wina

Ogórki w zalewie na bazie octu z czerwonego wina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórków gruntowych

    1 kg
  • octu z czerwonego wina

    250 ml
  • miodu

    2 łyzki
  • musztardy francuskiej

    2 łyżki
  • cukru

    6 dag
  • soli

    1 łyżka
  • limonka

    2 z limonką
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 1,5 godziny.

Przygotować zalewę: na małym ogniu gotować przez 5 minut ocet z czerwonego wina, miód, sos chili, cukier i musztardę francuską.

Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików, posypać gorczycą, kolorowym pieprzem i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

19.02.2012 16:37
super

Małgorzata106

30.08.2011 21:44
super

Baska Kaska

23.02.2011 08:35
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat