Przepis i sposób przygotowania na: Różowe bezy z kremem owocowym
Mase przełozyc na papier i wylozyc 20 owalnych bez. Układać je na blaszkach do pieczenia, pamiętając, by zostawić między nimi sporo miejsca. Piec przez jakieś 30 minut przy lekko uchylonym piekarniku (ja dałam drewnianą łyzkę między drzwiczki), bo nei chciałm zeby były suche ale zeby ciągneły sie w środku. Zostawić do schłodzenia w piekarniku, uchylając lekko jego drzwiczki. Powinny w nim stygnąć przez co najmniej pół godziny. W szczelnym pojemniku można je przechowywać przez tydzień.
Krem: ubić serek mascarpone tak by powstała gadka masa. Dodać śmietankę, ubijać nadal, aż masa się połączy. Bardzo delikatnie dodać owoce, ja dla smaku bo krem był jak dla mnie za słodki dałam 2 łyzki dzemu porzeczkowego ktory wyrównał smak na kwaskowaty. Połączyć po dwie bezy kremem. Wyłożyć na talerz i zjeść tego samego dnia, w którym zrobiliśmy krem bo bezy miękkna pod wpływem kremu. Ale smak jest wyborny.