Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżeczki
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
ketchup pikantny 2 łyżeczki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pierś z kurczaka

Mięso myjemy i dzielimy na porcje. Z obu stron obsypujemy mięso solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy na złocisty kolor. Kiedy mięso już dochodzi dodajemy wodę. Po chwili dodajemy ketchup oraz chrzan i dusimy mięso przez około 15-20 minut. Sos, który nam powstanie jest idealny do ziemniaczków czy kasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.12.2014 15:58
smaczne jedzonko na talerzu..
agnieszka214 26.12.2014 14:21
fajna kompozycja smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak