Przepis i sposób przygotowania na: Makowo orzechowy torcik
Kroki postępowania
Poncz:
Wodę przegotowaną studzę, dodaję spirytus, sok z cytryny
mąka tortowa |
135 g
|
mak |
160 g mielony
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
jaja |
6 sztuk
|
orzechy laskowe mielone |
350 g
|
masło |
400 g
|
cukier puder |
300 g
|
mleko 3,2% |
350 ml
|
woda |
200 ml
|
cytryna |
1/2 sztuki
|
spirytus |
3 łyżki
|
powidła śliwkowe |
1/2 szklanki
|
czekolada gorzka |
1/2 tabliczki
|
kakao do posypania |
1 łyżka
|
orzechy włoskie |
5 łyżek
|
dekoracja ażurowa |
1 do smaku
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: