Kapusta pekińska z papryką

Kapusta pekińska z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka ostra

    1 szt
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • musztarda ostra

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kapusta pekińska

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, umyć, pokroić w paseczki, posypać cukrem i solą, wymieszać, odstawić na 20 min. Paprykę oczyścić i drobno posiekać. Ocet utrzeć z musztardą, dodać olej. Kapustę wymieszać z papryką i sosem, doprawić pieprzem. Sałatkę posypać posiekanymi włoskimi orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

25.10.2013 17:48
Smakowita surówka.

mehia

03.04.2011 17:23
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat