Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą szpinakową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 8 szt
szpinak mrożony 140 g
serek kanapkowy biały typu Turek 150g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą szpinakową

Kroki postępowania

1
1. Jajka gotuję na twardo. Kroję je na pół.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto
2
3. Wyjmuję żółtka i umieszczam je w misce.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto
3
4. Do miski dokładam szpinak i serek kanapkowy.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto
4
5. Wszystkie składniki blenderuję na gładką masę.
Krok 4 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto
5
6. Wypełniam farszem przygotowane wcześniej białka:)

Życzę smacznego:)
Krok 5 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto
6
2. W międzyczasie rozmrażam szpinak. Przyprawiam go czosnkiem.
Krok 6 - Jajka faszerowane pastą szpinakową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.12.2014 09:57
bardzo smacznie zapowiada na przekąske
zabcia117 03.12.2014 07:08
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak