Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Cebulka smażona Prymat 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z prażoną cebulką

Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Studzę obieram ze skorupek, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, rozdrabniam dodaję do jajek doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam ze śmietaną majonezem oraz musztardą dodaję prażoną cebulkę,całość rozcieram na pastę łyżką.Schładzam w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.12.2014 16:46
lubię takie pasty jajeczne
Barbara777 01.12.2014 14:52
zachęcająco wygląda:)
Mniam 01.12.2014 11:28
Pyszna pasta, w sam raz do świeżego chlebusia, co upiekłaś :)
foczka-ks 01.12.2014 10:41
apetycznie na stole się zrobiło
agnieszka214 01.12.2014 09:15
super skład musze wypróbowac
Ola1984 01.12.2014 08:39
Jako miłośniczka past kanapkowych napiszę krótko: Pycha!
Ali 01.12.2014 06:49
Wygląda smacznie, zjadłbym :)
zabcia117 01.12.2014 06:49
ciekawy pomysł :)
IlonaAlbertos 01.12.2014 00:59
Uwielbiam takie pasty na kanapki.
Iwusia 01.12.2014 00:08
pychotka jednym słowem
Gracer 30.11.2014 23:39
bardzo apetycznie
Róża1 30.11.2014 23:06
bardzo lubię takie pasty !!! przepyszne :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak