Kwaśnica z żeberkami

Kwaśnica z żeberkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • liść laurowy

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    2-3 szt
  • kminek

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do samku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kwaśnica z żeberkami
Żeberka umyć, pokroić na mniejsze częśći. Razem z kapustą przełożyć do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą. Zagotowac i dusić przez około 45 minut.
Krok 2 - Kwaśnica z żeberkami
Cebule pokroić w piórka. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Po chwili dodać cebulę i zeszklić.
Krok 3 - Kwaśnica z żeberkami
Boczek oraz zeszkloną cebulę wrzucic do garnka z kapustę i dusić jeszcze około 30-40 minut.
Krok 4 - Kwaśnica z żeberkami
Wyjąć żeberka, oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Doprawic solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

25.12.2014 13:07
bardzo bardzo dobra

Margo1

23.12.2014 15:33
moja ulubiona

Zdzisław

26.11.2014 10:49
dla mnie smaczne danie podano

R'n'G Kitchen

26.11.2014 08:43
Bardzo lubię ,pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat