Konfitura wiśniowo-orzechowa Eli

Konfitura wiśniowo-orzechowa Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2 kg
  • cukier-może być więcej

    60 dkg
  • orzechy włoskie

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte,odsączone wiśnie wydrylować,włożyć do rondla z grubym dnem (nie może być obity) i smażyć na małym ogniu aż sok wyparuje.Do wiśni dodać cukier i smażyć dalej aż z cukru zrobi się syrop.Dodać posiekane orzechy i jeszcze smażyć około 10 minut.Gorącą konfiturę wkładać do wyparzonych,suchych słoików (ja dałam do słoiczków po koncentracie pomidorowym-200ml),zakręcić,odwrócić do góry dnem na 5 minut.Później odwrócić i zostawić do wystygnięcia.Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwmicy.Smacznego!posiekane

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justi22

14.07.2011 23:51
super

Justi22

14.07.2011 23:51
super

oliwkowa

01.07.2011 11:19
No super przepis

Islanzadi

21.12.2010 22:53
Interesujący przepis ;p

Sarenka

31.08.2010 23:04
Ty to potrafisz!Ciekawa konfitura.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat