Przepis i sposób przygotowania na: Torcik orzechowy z pastą pomarańczową
Kroki postępowania
W tortownicy układamy jeden biszkopt, następnie budyń, pastę pomarańczową z cynamonem, drugi biszkopt, masę kajmakową i ostatni biszkopt z orzechami.
mąka pszenna |
600 g
|
cukier |
170 g
|
jajko |
2 szt
|
żółtko jajek |
2 szt
|
mleko |
3 łyżki
|
miód |
3 łyżki
|
margaryna |
200 g
|
Soda oczyszczona Prymat |
2 łyżeczki
|
cukier waniliowy |
16 g
|
orzechy włoskie |
170 g
|
cukier |
4 łyżki
|
margaryna |
100 g
|
budyń śmietankowy |
40 g
|
cukier |
2 łyżki
|
mleko |
400 ml
|
pasta |
pomarańczowa z cynamonem 5 łyżek
|
kajmak |
510 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: