Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
dynia 0.5 kg
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
kurkuma 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
śmietana 18 proc 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na udku z kurczaka- który gotujemy 40 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , dodajemy do wywaru.
Krok 1 - Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki foto
2
Dynię obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki foto
3
Paprykę czerwoną kroimy w paski, i wraz z dynią i całymi papryczkami chili dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki foto
4
Warzywa gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy: kurkumę, pieprz, sól do smaku oraz wlewamy śmietanę kremową. Zagotowujemy i serwujemy :)
Krok 5 - Zupa dyniowa z ostrą wkładką z papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2015 14:11
świetna zupa
Krzysztof15 24.11.2014 06:27
pyszna zupka
kornelcia 23.11.2014 21:07
Uwielbiam takie. Ostre, a zarazem delikatne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak