Przepis i sposób przygotowania na: Tarta migdałowa z borówkami i winogronem
Kroki postępowania
Dodaję zmielone migdały, jajka, mąkę i miksuję.
Upieczoną tartę studzimy.
mąka pszenna |
2 szkalnki
|
masło 82% |
125 gram
|
żółtko jajek |
1 sztuka
|
woda |
50 ml
|
cukier puder |
4 łyżki
|
migdały |
200 gram
|
masło 82% |
120 gram
|
cukier puder |
1 szklanka
|
jajko |
2 sztuki
|
mąka |
1 łyżka
|
śmietana kremówka |
0,5 litra
|
Żelatyna wieprzowa Prymat |
2 łyżeczki
|
cukier puder |
3 łyżki
|
galaretka niebieska |
1 opakowanie
|
borówka amerykańska |
250 gram
|
winogrona białe |
300 gram
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: