Przepis i sposób przygotowania na: Pawi ogon
Kroki postępowania
Ciasto rozwałkuj na taką długość w jakiej będziesz robić ciasto,aby roladki były równej długości.Każdą roladkę posmaruj innym dżemem.
mąka pszenna |
4 szkalnki
|
margaryna |
0,5 kostki
|
kwaśna śmietana |
4 łyżki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
jajko |
3 małe sztuki
|
cukier puder |
0,5 szklanki
|
dżem porzeczkowy |
5 łyżek
|
dżem owocowy |
5 łyżek
|
powidła śliwkowe |
5 łyżek
|
mąka pszenna |
3 sztuki (około 450g)
|
miód prawdziwy |
3 łyżeczki
|
Soda oczyszczona Prymat |
1 łyżeczka
|
jajko |
2 sztuki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
margaryna |
150 gram
|
cukier puder |
0,5 szklanki
|
mleko 3,2% |
1 litr
|
budyń waniliowy |
2 sztuki
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżeczki
|
masło lub margaryna |
500 gram
|
papier do pieczenia |
2 prostokąty 24cm/37cm
|
galaretka agrestowa |
3 opakowania
|
woda |
1 litr + 3/4 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: