Kulki Bobo czyli rybne co nieco

Kulki Bobo czyli rybne co nieco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety (z ryb morskich)

    25 dkg
  • sok z 1/2 cytryny

  • białko

    1 sztuka
  • margaryna lub masło

    2 łyżki
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • drobno posiekane orzeszki arachidowe

    10 dkg
  • tłuszcz do smażenia

  • bazylia świeża

    1 garść
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Filety i tuńczyka przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Margarynę utrzeć na krem. Masę rybną wymieszać z białkiem, zieleniną, margaryną i bułką tartą. Doprawić do smaku. Natłuszczonymi rękami formować niewielkie kulki (podanych składników powinno ich wyjść ok. 25 sztuk). Obtoczyć je w orzeszkach. Smażyć na złoty kolor, najlepiej w głębokim tłuszczu. Wyjąć na metalowy cedzak i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

16.08.2011 19:37
super

bercik1

14.05.2011 00:11
lubię wszystko, co z rybą

IlonaAlbertos

13.05.2011 11:00
Fajny pomysł.

pauluna

23.08.2010 12:25
kocham ryby pycha

Katarzyna158

19.08.2010 12:53
musze spróbować, zawsze to miła odmiana :)

marzencia2007

11.08.2010 10:58
ryby pod kazda postacia :) swietny przepis!

plocia

10.08.2010 16:56
uwielbiam ryby i na pewno wypróbuję ten przepis

RenataZ-et

10.08.2010 10:36
Świetny pomysł na danie z ryby :)

lucyna15

10.08.2010 08:56
nie lubei ryb ale super przepis .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat