Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-jagodowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
galaretka truskawkowa 1 op
cukier puder 4 łyżka
jagody 30 dag
jogurt naturalny 1 mały
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
bita śmietana
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-jagodowy

Truskawki myjemy, szypułkujemy i miksujemy blenderem na mus. Dodajemy 2 łyżki cukru pudru oraz sypką galaretkę, podgrzewamy i mieszamy, aż galaretka się rozpuści, ale nie gotujemy. Studzimy i rozlewamy do pucharków. Jagody również miksujemy i przecieramy przez sitko, do musu dodajemy jogurt i cukier puder. Mieszamy. Żelatynę namaczamy w odrobinie zimnej wody i czekamy, aż napęcznieje. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną dodajemy do masy jogurtowej. Wylewamy na mus truskawkowy i odstawiamy do stężenia. Dekorujemy bitą śmietaną i malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2014 09:03
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak