Przepis i sposób przygotowania na: Keks ziemniaczany z kakao
Kroki postępowania
Żółtka utrzeć z cukrem, kakao i dżemem. Dodać sodę i ziemniaki. Zmiksować.
ziemniaki | 0,5 kg, ugotowane |
jajko | 3 szt |
cukier | 22 dag |
kakao | 5 łyżek |
dżem | 2 łyżki - morelowy |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
bakalie |
biała czekolada | 5 dag |
masło | 1 łyżka |
śmietana kremówka | 30 ml |
czekolada gorzka | 2 łyżki do posypania wierzchu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: